Thursday, November 19, 2009

.:: My Research update ::.

Entry kali ni, saja2 nak update apa yang aku buat...tapi masih slow2 lagi progress aku ni, rilek ar ada setahun setengah lagi...hahaha Ada orang tanya apa yg aku lukis sebelum ni, kenapa xmacam tulang belakang pun, pernah ke korang tgok tulang belakang korang??? yang ni just
model for analysis. Lukisan ni aku lukis guna solidwork, ambil setiap point daripada file patran yang orang lain buat sebelum ni. Dan ini juga adalah model sebenar daripada pesakit.
Kemudiannya, drawing tadi, aku masukkan ke dalam software Finite Element yang menggunakan analisis kebarangkalian. Kemudian model tersebut, diproses seperti meshing, apply loads, displacement, and run it. Sebelum tu kena analisis deterministic first b4 moved to the probabilistic analysis. By the way, it is still 5% of overall my research.

3 comments:

Rosmazi said...

uish...pelawak tulang punye tulang bleh la di finite element kan...

MoHd KhAiruL HaMzi B. MhD JaMin said...

buat sup tulang sedap noh!!!!buatla cepat2...nanti kena extend!!hahaha

An Nasrul said...

haha..zul, pedulikan si jerung ganaz dan membe hg tu...mereka cube mmbri cabaran gnz kt hg tu ...

aku suppot hang zzul...research hg nampak doh tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...