Thursday, November 26, 2009

.:: Melaka ::.

Minggu lepas hari sabtu (21/11/2009) aku, lan n naim p melaka. Saja ja p jalan2, release tension, makan angin dan buang duit. Dah lama xkuar jalan2 camni, lan plak dah lama xshoot kamera dia tu. Plan awal nak gerak pukul 7 la kononnya, at last pukui 8 jugak kami gerak dari bangi selepas mandi kat KIAM. Masa tu tensen air kat rumah xdak, terpaksalah p merempat mandi tempat orang. InsyaAllah pasni xdak problem air dah kot, sebab nak pindah rumah baru.

Hentian pertama kami adalah RnR Seremban, macam best ja kat sini. Ingat nak sarapan kat sini, tapi ramai giler orang kat sini. Pastu baru sedar yang cuti sekolah sekarang, mestilah ramai family g jalan2 bawak anak2. Cari tempat duduk xdak, kami beli sandwich ngan air mineral ja buat sarapan.

Destinasi pertama kami adalah Mini Malaysia/Asean. Kat sini ada model rumah2 ja seluruh malaysia dan negara2 asean. Letih gila nak abis jalan tengok rumah2 ni, aku dah la sakit kaki xlega2 lagi. Tapi xpa, puas hati dengan harga masuk RM12 dapat tengok suma rumah2 seluruh malaysia. Lebih kurang kul 12 lebih, kami keluar nak p bandar melaka plak. Tengok cuaca redup2 macam nak hujan. Sat saja keluar dari Mini Malaysia, hujan lebat gila sempatlah kami singgah di Melaka mall makan tengahari.

Selepas tu kami p Muzium Maritim, Kota A'Famosa dan Dataran Pahlawan. Kat bawah ni ada beberapa gambar yang sempat diambil dan ada banyak lagi sebenarnya xleh upload semua. Enjoy d pictures.

RnR Seremban, berhenti sarapan

Pintu Gerbang Mini Malaysia

Bendera2 seluruh malaysia

Hadapan Mini Malaysia

Model kapal di Muzium maritim

Luar Kapal

3 comments:

sha_h said...

zul,klu hg bag duit kat aku kan dpt pahala dr p buang2 duit tu..huhu

zulkola said...

tula pasai, awat hg xhabaq awai2..klu tak memang aku nk bg kat hg pun...hahaha

An Nasrul said...

hang awat 2 2 pakai baju belang2..mcm banduan ja aku tgk..hahaha...tp xpa zul..maintaine macho ja hg ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...