Wednesday, July 29, 2009

.:: Hari yang Menyedihkan ::.

Pagi tadi masa aku turun bawah nak ambil barang kat keta, aku ternampak macam pelik kat keta aku sebelah kanan belakang. Aku p dekat2 tengok, rupa-rupanya ada kesan calar kat situ. Keta baru seminggu dah calar teruk, ni mesti kes keta belakang aku nak kuar tapi xpndai kuar.
Biar ar, benda dah jadi nak buat camna kan, redha jer r...huhuhu Dah ar keta tu, dah ada masalah..central lock xfunction sume, sib baik sebelah driver ok..steering bunyi-bunyian plak..mcam2 mslah keta ni, biasa ar keta mlysia tapi sume tue minor problem jer. Redha lagi aku... Tadi fadhlan bagitau yang elaun cuti belajar untuk penempatan dan ielts dah dapat, aku check2 xde pun. Yang ada cuma elaun claim ielts saja, mana elaun penempatan aku?sabar zul, sabar zul... Aku telefon si pemberi memo tue, xdpat la plak. Memo balik pun xbalas, jadi aku pun telefon si fauzana kat FKM tue. Nasib baik, dia boleh follow up kan untuk aku claim tu. Sedap sikit hati ini...hehehe
Tapi bukan itu, motif post hari ini. Motifnya adalah setiap dugaan, cabaran, masalah, dan rintangan haruslah dihadapi dengan sabar. Setiap satu dugaan itu mempunyai banyak hikmahnya, yang hanya Tuhan saja yang tahu. "Dan tuhan tidak akan menimpakan musibah atau dugaan kepada hambanya sekiranya hambaNya itu tidak mampu untuk menerimanya".
Sekian saja post kali ini, sama2lah kita renungkan dan selamat beramal, "Prof Izzi".

1 comment:

sha_h said...

ok la tu..aku 1st week je dah luruh bumper..hehehe.biar dia calar2,baru dia 'matang'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...