Monday, August 10, 2009

.:: Balik Kampung 2 ::.

Minggu lepas aku balik kampung aku di kuala kedah, dh lama xbalik, rindu plak..hehe
ni lah first time aku balik kampung dengan kereta baru...Hari jumaat tu plak ade kelas Research Methodology sampai kul 7.30mlm, lama plak prof tu citer...rancangnya nak balik sebelum maghrib, last2 xdapat jugak..terpaksa lah jugak aku balik pas maghrib..aku beli makanan ja kat depan umah tu, pastu kemas2 sikit barang nak bawak balik...aku terus start kereta menuju ke rumah abang aku kat pandan indah.
Sebelum sampai umah abang aku, sempat lagi aku singgah di Tesco Ampang tu beli kamera..dah lama nak beli pun, akhirnya dapat jugak aku beli kamera Olympus fe-330...nak beli DSLR xmampu la plak, ok la kamera nie janji boleh ambil gambar...yang bestnya kamera ni boleh zoom 5x...pas abis2 beli , terus aku p umah abang aku nak ambil monitor bawak balik kampung...
Lepas dah ambil, kau terus gerak p rumah mizie kat keramat..sib baik jalan xjem, sat ja sampai sana...ingt nak terus gerak balik pasal dah kul 11 lebih time tu, mizi xsiap lagi la plak , tgh tgok citer ape ntah malam tu...kul 12.30am baru kami gerak...First time aku nak drive jauh2 nie, sebelum ni paling jauh pun KL-Kuantan..tu baru 200km lebih, ni dalam 400km lebih...
Diringkaskan cerita, kami berhenti kat RnR tapah sat..nak p tandas, pastu makan2 sikit, pastu tidoq...hahah lama jugak tidoq dalam sejam lebih...Lepas tu sekali lagi berhenti kat RnR Gurun, pasal dah subuh time tue...Elok2 sampai saja kat Exit Alor Setar Utara, mizi ajak p jalan2 tengok Alor Setar (AS), dah lama xtengok AS katanya. Sempat la kami berhenti kat depan masjid zahir, amik2 gambar sikit...ada la dalam 5-6 cina tua dok tai-chi kat situ, depa pakat tengok ja, orang jauh mana la mai pagi2 amik gambar...hahaha nasib baik kereta plat KL...
Kat bawah ni ada beberapa gambar yang aku ambil pakai kamera baru tu...ada gambar Masjid Zahir, Balai Besar dan Menara Alor setar...Enjoy the pictures...

4 comments:

sfar_zero said...

adeii..pesona??..ni dh team ni...apit pesona..die pesona..ang pun...mmm...sib bek din len ....kalau dia pun sama gak...mm mmgla...

zulkola said...

ada lagi ar yg pakai persona..
Apit, Shidi, Lan, Haris, n lastly aku..hahaha orang kola memg suka beli persona..

sfar_zero said...

ha...ramainya...suruh Din tukau...baru lengkap....

azhar sahwan said...

fuyoo camera macam aku siot..kita jadi geng lah..nanti kita ambik gambar kalahkan si zairi dan fadhlan ambik..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...